Kultúra

ABBA-kiállítás lesz Győrben

Hamarosan Magyarországra is megérkezik az ABBAWorld elnevezésű kiállítás.

Az egykori népszerű svéd popegyüttes pályafutását bemutató multimédiás interaktív tárlat London és Melbourne után Győrben, az ETO Parkban lesz látható december 4-től.

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy az ABBAWorld Magyarországra jön” – szerepel az ABBA együttes által kiadott közleményben. Az ABBA 1972-től 1982-ig tartó pályafutása során soha nem járt Kelet-Európában, holott roppant népszerű volt a térségben.

A kiállítás egyfajta érzelmi utazás, amely a svéd popcsapat sikeres pályáját öleli fel 1200 négyzetméteren épül fel, a helyszínen folyamatosan szól majd a zene, egyedi videókat vetítenek, emellett olyan fotók és soha nem látott relikviák lesznek láthatók, amelyek a tagok személyes gyűjteményéből származnak.

Az 1972-ben alapított ABBA 1974-ben vált világszerte ismertté, amikor Waterloo című dalával megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált és attól kezdve éveken át uralta a különböző országok toplistáit. Pályafutásuk során több mint száz dalt jelentettek meg és mintegy 350 millió lemezt adtak el. Legnagyobb slágereik a Mamma Mia, a Honey Honey, a Dancing Queen, a Money Money Money, a Knowing Me Knowing You, a Super Trouper, a Waterloo és a The Winner Takes It All.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik