Kultúra

A Gyilkos és egy másik gazember Budapesten – heti koncertajánló

Jerry Lee Lewis az Arénában, a Beatrice Lugosi Lászlóval és Waszlavikkal az A38-on, Péterfy és Rutkai Bori együtt a Gödörben – lesz mit nézni ezen a héten is.

Noha teljesen érthető, ha a túlnyomó többség már most Sting november 6-i szimfonikus koncertjére és Lady Gaga másnapi budapesti fellépésére edzi magát, az ilyen kaliberű társadalmi események mellett azért nem árt odafigyelni a mostani kínálatra sem, mert az is tele van jó bulikkal. Október 26-án, kedden például rögtön egy olyan ember kezdi a mókát az A38-on, aki a világ másik oldaláról, Japánból érkezik. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a szóban forgó figura, DJ Krush lassan kiérdemli „a Petőfi-híd budai hídfőjének rezidense” címet, mert év nem telik el anélkül, hogy a hajón és/vagy ZP-ben ne lépne fel, de ettől még mindig ő az instrumentális hiphop egyik legnépszerűbb alakja napjainkban, úgyhogy a fellépését ennek fényében is kell mérni.

Másnap aztán megindul a hazaiak inváziója, méghozzá egy egészen különleges kétnapos bulival. A helyszín az A38, az apropó a rendszerváltás huszadik évfordulója, a fellépők pedig a megidézendő korszak nagyjai, név szerint szerdán az URH, a Kontroll Csoport és a Sziámi dalait játszó Időtlen Zenekar, csütörtökön pedig Nagy Feró és a Beatrice, méghozzá két különleges vendéggel: a klasszikus felállásban gitározó Lugosi Lászlóval és a magyar rocksámánnal, Waszlavik Gazember Petőfi Velorex Lászlóval. Minthogy élő fellépések tekintetében mindketten fehér hollónak számítanak, az alkalom kihagyhatatlannak tűnik, de azért van másik ajánlatunk is erre a napra, a PeCsában ugyanis velük egy időben Joe Bonamassa penget. A szóhasználat alapján senki ne nyugdíjas prüntyögésre számítson, mert a brit és ír bluesrock-előadók emlőin nevelkedett New York-i gitárost műfaja egyik legnagyobb talentumaként jegyzik, és nem is alaptalanul, hiszen már kölyökként is lenyűgözően masszírozta a hangszere nyakát, azóta meg csak jobb lett.

A hétvégét ezután nagyobbrészt már a magyar zenekarok uralják. A Gödörben 29-én az albán származású énekesnő, Alba Hyseni mutatja be új lemezét, de fellép a Carbonfools, a Korai Öröm, másnap az A38-on egy új programsorozat keretében Péterfy Bori kedvenc zenekarai, név szerint a Soerii & Poolek, a Demon Superior és a Larry Hangman játszanak, vasárnap pedig az énekesnő maga is színpadra lép a Gödörben, méghozzá kolléganőjével és druszájával, Rutkai Borival együtt egy halloweeni buli keretében. Ha már Halloween, akkor viszont dukál egy igazi ördög is, és ezzel sem marad adós a hazai koncertfelhozatal: korábban meghirdetett, de betegség miatt lemondott budapesti koncertjét épp október 31-én pótolja a rock and roll 75 éves démona, Jerry Lee Lewis, becenevén a Gyilkos. Hogy a székét milyen elánnal rúgja majd hátra, és hogy felgyújtja-e a zongoráját a Great Balls of Fire szerzője, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy fellépése eseményszámba megy, és nemcsak ezen a héten, hanem akár még éves szinten is.

DJ Krush – október 26. 21h, A38 Hajó. Belépő: elővételben 2500, a koncert napján 3000 Ft.
Változás! Change! Rendszerváltás! – október 27-28., A38 Hajó. Október 27. 20h: Időtlen Zenekar (vendég: Odett és Frenk) – belépő: elővételben 1000, a koncert napján 1500 Ft. Oktüber 28. 20h: Beatrice (vendég Lugosi László és Waszlavik Gazember László) – belépő: elővételben 2500, a koncert napján 3000 Ft.
Joe Bonamassa – október 28. 20h, Petőfi Csarnok. Belépő: 9900 Ft.
Alba Hyseni Project, Carbonfools, Korai Öröm – október 29. 21h, Gödör. Belépő: elővételben 1200, a koncert napján 1600 Ft.
Soerii & Poolek, Demon Superior, Larry Hangman – október 30. 20h, A38 Hajó. Belépő: elővételben 1700, a koncert napján 2200 Ft.
Gödör Halloween: Rutkai Bori és a Specko Jedno, Péterfy Bori & Love Band, Jambalaya – október 31. 20h, Gödör. Belépő: elővételben 2200, a koncert napján 2600 Ft.
Jerry Lee Lewis – október 31. 20h, Papp László Budapest Sportaréna. Belépő: 5900-25 000 Ft.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik