Kultúra

Elhunyt az egykor Tarzan fiát alakító gyerekszínész

Elhunyt Johnny Sheffield, aki a harmincas-negyvenes években Tarzan fiát alakította a filmvásznon.

Az egykori gyerekszínész 79 esztendős korában szívroham következtében hunyt el San Diegóban. Mint felesége elmondta: Sheffield halála előtt pár órával leesett a létráról, amikor egy pálmafát metszett.

Sheffieldet a Tarzant alakító Johnny Weissmüller választotta ki a szerepre, amikor az MGM stúdió úgy döntött, hogy a Jane-t játszó Maureen O’Sullivan, helyét – aki kikívánkozott a produkcióból – a dzsungelben élő pár örökbe fogadott gyereke vegye át. (Csak örökbe fogadott lehetett, mivel Tarzan és Jane nem voltak összeházasodva.)

A fiú számára nem volt újdonság a film világa, mivel apja is gyerekszínész volt és később karakterszerepekkel kereste kenyerét. Weissmüller állítólag sportos alkata miatt szavazott rá és később a sztár tanította meg úszni.

Az 1939-ben bemutatott Tarzan fia akkora siker lett, hogy Sheffield további hat folytatásra kapott szerződést, ám 1948-ra, a Tarzan and the Mermaids (Tarzan és a sellők) forgatására már kiöregedett a szerepből. Egy másik stúdió azonban még 1955-ig forgatta vele a Bumba, a dzsungelfiú-sorozatot, amelyből tucatnyi film készült el.

A színészélet ezzel le is zárult számára, tanulmányait befejezve az üzleti világban helyezkedett el, egy sor építőipari és ingatlanforgalmi vállalatnál dolgozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik