Kultúra

Red Hot Chili Peppers: félig kész az új album

Bevált a tagcsere: már húsz számötlete van a zenekarnak a jövő tavaszra tervezett új lemezhez.

A tagcsere nem hátráltatta a munkálatokat, sőt, az új gitáros ötletei inspirálják a Red Hot Chili Peppers többi tagját is, és már húsz számra való ötlet gyűlt össze. A lemezmegjelenés jövő tavasszal, vagy nyáron várható

Chad Smith, a Red Hot Chili Peppers dobosa informálta a rajongókat a hosszabb kihagyás után idén újra munkába álló zenekarról. A 2006-ban megjelent Stadium Arcadium című dupla lemezt követő szünetben John Frusciante gitáros elhagyta a formációt, helyette a korábbi turnégitáros Josh Klinghoffer lett hivatalos tagja a zenekarnak.

A vérfrissítés jót tett az RHCP-nek, a következő lemezre húsz új szerzemény vázlata készült el, és a zenekar maximálisan elégedett a munkával. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ismét dupla album várható, később a dalok közel fele kihullik a rostán.

“Mindig igyekszünk sok dalt megírni, és később eldönteni, melyek azok, amik kiállják az idő próbáját. A mostani munka különbözik a korábbiaktól, hiszen új zenekari tag jött. Josh nagyszerűen bevált, rengeteg ötlete van, félelmetesen jó hangzást hozott az együttesbe” – mondta Smith, és azt is elárulta: legkésőbb jövő nyárra már a boltokban kell lennie az új lemeznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik