Kultúra

Napi tévéjánló – kedd

Ma sport és filmek vannak terítéken, a celeb-versenyeket és a túlélőshow-kat picit hanyagoljuk.

A keddet sporttal indítjuk, igaz, a reggeli tornát elég későre pozicionáljuk, 16:30-kor annyit teszünk a testünk üdvéért, hogy benyomjuk a távirányítón a sport1-re navigáló gombot, ahol is egykor halszagúnak mondott és lenézett, mára irigyelt rokonságunk csapata próbálja feltartóztatni a San Marino ellen bemelegedett nemzeti futballválogatottat. Geráéknak, ahogy mondani szokás, nem lesz egyszerű dolguk, de reméljük, a végén nemcsak mi, hanem a finnek is sokszor mondogatják majd: „persze”.(Finnország-Magyarország, labdarúgó EB-selejtező)

A meccs után ünnepelni/az összetört bútorzatot feltakarítani is lesz időnk, mert csak este 9 után indul a 90-es évek retróműsora – rögtön két filmmel is felidézzük a bíbor menedzseröltönyök és magastalpú cipők korát. A TV2-n 21:20-tól Jean-Claude Van Damme nyom le mindenkit a Hiába futsz főszerepében, forgatókönyvíró az amerikás magyar botrányhős Joe Eszterhas, a Viasat3-on pedig 22:25-kor a Titkos gyilkos mama (botrányosan szellemtelenül fordított magyar cím ez) jön Kathleen Turnerrel, ráadásként John Watersszel a rendezői székben, aki mindig is igyekezett rombolni valamennyit az amerikai illúziókon. Kemény ököl vs. kemény oldalas.

Aki kicsit kevesebb gyilkosságra vágyik, vagy akár csak a hétvégi cukrászdai zsúr keretében előadandó „hát az valami fantasztikus”-kezdetű monológhoz akar témát találni, az is elégedetten csettint majd 21:35-kor, ugyanis az m1 (és később az mtv2) leadja a Párizs, szeretlek! című sokrendezős filmet, amelyben Gus Van Santtől Tom Tykweren át Ethan Coenig vallanak a címbéli érzelmükről a filmművészet derék alkotói – bár ennél magasabb labda nincs, de nyilván mindenki borzasztóan progresszíven és művészien takargatja megindulva hullajtott könnyeit. (m1, 21:35, mtv2 0:37)

Érdemes felhúzni a vekkert 23:20-ra, mert az RTL Klubon a XXI. században huszonöt percet kap a celebeken túli világ is, ezúttal egy II. világháborúban lelőtt amerikai repülő személyzetének megmentését hadarja el a műsor, poén, hogy a megmentők megkapták hálából az ejtőernyőt, ami később esküvői ruhává alakult át (és egy zsinór megrántásával fürdőruhává vált).

De ha maradna bennünk némi hiányérzet, esetleg a vekker ragad be, 0:30-kor a Discovery Channelen Donald MacIntyre, a bűn utazó nagykövete kalauzol el bennünk oda, ahol az amerikai elnök lakik – a washingtoni bűnözést nem biztos ugyan, hogy feltétlenül kihalt sikátorok és piti drogdílerek között kell keresni, de MacIntyre alvilági kalauza kormányhivatalokba egyelőre nem kapott engedélyt forgatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik