Kultúra

Új közéleti, keresztény portál indul

Mindennapi.hu néven új közéleti, keresztény értékrendet magáénak valló portál indul október 23-án.

A mindennapi.hu „a dolgok keresztény olvasatát” nyújtva, a magas színvonalú és hiteles tájékoztatást tűzte ki célként maga elé. Nem ismer tabutémát és túl kényes kérdést sem, hanem az élet minden területével foglalkozik, mert Isten is ezt teszi.

A politikai, gazdasági, kulturális tematikájú portál – amelynek főszerkesztője Balavány György, a Magyar Nemzet korábbi publicistája, – egyúttal közösségi fórum is lesz, ahol az egyházakhoz, felekezetekhez tartozó emberek és az istenkeresők találkozhatnak. Az újságírói semlegesség mítoszát nem tartják fenn, hanem örömmel vállalják elfogultságunkat.

A portál szerkesztői háromféle megközelítésből szemlélik majd a jelenségeket:
– Amit igenlenek és támogatnak (pl. a család védelme, szociális gondoskodás, a társadalom életében való felelős részvétel, hatékony igazságszolgáltatás stb.)
– Amit elleneznek és kritizálnak (pl. erotika kiállítás, prostitúció, kizsákmányolás, környezetrombolás, a lokális közösségek szétverése stb.)
– Amiről gondolkozunk, nyíltan vitázunk (pl. a marihuánafogyasztás büntetése, a torrentezés, a melegfelvonulás stb.)

A szerkesztőség fenntartja függetlenségét, mind a politikai pártoktól, mind a hozzájuk tartozó pénzügyi érdekköröktől. Függetlenek kívánnak maradni a felekezetektől is. A szerkesztőség tagjai különféle egyházakból valók, számukra a közös teológiai keret az egyetemes apostoli hitvallás jelenti. „A lényeges dolgokban egység, a kevésbé lényegesekben szabadság, de mindenekben szeretet” elvét vallják a portál készítői.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik