Kultúra

Elbúcsúztatták Polgár Lászlót

A nemzetközi hírű operaénekest hétfőn a nyilvánosság kizárásával temették el.

Elbúcsúztatták Polgár László nemzetközi hírű operaénekest hétfőn a Magyar Állami Operaházban. A pályatársak és tisztelők a 64 évesen, váratlanul elhunyt művész gyertyákkal körülvett képe előtt tehették le az emlékezés virágait.

Polgár Lászlót hétfőn a legszűkebb családi körben, a nyilvánosság kizárásával temették el. A világhírű énekes szeptember 19-én hunyt el Zürichben.

Az operaházi búcsúztatón a tisztelők és pályatársak hosszú sorban egy-egy szál virággal tisztelegtek Polgár László arcképe előtt.

Az emlékezők közül Zimányi Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Nonprofit kft. igazgatója, az első magán művészügynökség, a Pentaton alapítója így nyilatkozott az elhunyt művészről: “Ha Polgár László nincs, nincs Pentaton sem. Polgár nemcsak a magától követelt sokat és szolgálta a legnagyobb alázattal a hivatását, de mindenkor és mindenhol segítette a pályakezdőket”.

“Négy évtizedet dolgoztunk át együtt, nyertünk versenyeket, például a Pavarotti versenyt. Segítettük egymást. Generációnk egyik oszlopa ment el, igen korán” – mondta Gulyás Dénes operaénekes.

Medveczky Ádám karmester visszaemlékezésében így fogalmazott: “Láttam, hogy az utóbbi években olykor valami fájdalmas befelé fordulás jelent meg nála. Egy éve még óriásit énekelt a Magyar Állami Operaház születésnapi gáláján, szerencsém volt a Marke király monológját vezényelni. A gyönyörű hang csak egyik – bár fontos – adottság az énekes számára, neki ez megvolt. Őt az a belső intelligencia, átszellemültség teszi feledhetetlenné, amellyel a szerepeit életre keltette”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik