Kultúra

Food & Film Fesztivál a Kinóban

Filmes főzéseket és főzős filmeket vonultat fel a Kino mozi fesztiválja október 13-17 között, ahol a mozi közönségéhez közel álló személyiségek főznek a nézőknek.

A mozijegy egyben vacsorajegy is, mellyel szabadon fogyasztható az aznap esti menü. A filmek a legutóbbi évek legjobb, az étkezést vagy a főzést körbejáró alkotások: nagy részük az idei Berlinale hasonló témájú szekciójában is szerepelt. A szakácsok pedig a következők: a Magyar Narancs újságírója, Sisso, Nádasdy Ádám nyelvész, a TACS, azaz a TÁP Akciócsoport, Chili & Vanilia, azaz Mautner Zsófi, valamint Dj Mango, aki a menü és a film után zenélni is fog a moziban.

Sisso egy kínai film (Együtt/Külön) előtt főzőcskézik majd, amelyben a két, ötven évre elszakított, saját családot alapított szerelmes a családias étkezések során talál újra egymásra. Mautner Zsófi Fatih Akint választotta, a Soul Kitchen nem más, mint egy gyárépületből kialakított étterem, ahol a görög származású tulajdonos tálal különleges életeket – a filmben fontos szerepet kapott Gryllus Dorka is. A TACS filmje (Bon Appetit) is egy étteremben játszódik: a svájci ínyenc étterem konyhájában a séf, a sommelier és az újonc barátságát követhetjük. DJ Mango választása egy Tilda Swintonos filmre esett, Tarr Béla kedvenc színésznője beleszeret fia barátjába az Én vagyok a szerelem című filmben. Nádasdy Ádám főztjét pedig egy francia dokumentumfilm előtt lehet megkóstolni, utána a fogyasztói társadalom kritikája következik 113 percben Nagy problémák, kis lépések címmel.

Az 1800 forintos jegyár tartalmazza a vacsora és a mozifilm árát is. Az ételeket 7 órakor tálalják, a filmek 8 órakor kezdődnek, a szombati Mango live act pedig este 10-kor startol.

A Soul Kitchen előzetese

AJÁNLOTT LINKEK:
A részletes program

Ajánlott videó

Olvasói sztorik