Kultúra

Régi zenekarával lép színpadra Lajkó Félix

Egy koncert erejéig ismét a szabadkai Kurina testvérekkel zenél a hegedűvirtuóz.

A nagybőgős Ferenc és a cimbalmos Mihály a vajdasági zenész sokak szerint legjobb albumán, az 1997-es Lajkó Félix és zenekara címmel megjelent anyagon játszott, és most visszatérnek egykori társuk mellé, hogy felelevenítsék a közös munka emlékeit. Kettejük mellett a koncerten Lajkó állandó partnere, a brácsás Bresnyó Antal is közreműködik, és kapható lesz a 97-es lemez újrakiadása is.

Az este azonban nem kizárólag a régi felállás újraegyesüléséről szól, ugyanis Lajkóék mellett a belga DAAU is fellép. A klasszikus képzettségű zenészekből álló együttes 1992 óta működik, és dalaiban számos hatás keveredik a kelet-európai népzenétől a jazzen és a rockon át az elektronikáig, amivel világszerte rengeteg rajongót szerzett magának. A csapat eddig négy lemezt jelentetett meg, és olyan előadókkal turnézott, mint Björk vagy a 16 Horsepower.

Az A38 Európai Zenekarok sorozatának keretében megvalósuló koncertre szeptember 29-én kerül sor. A beelépők ára elővételben 3500, a fellépés napján 4000 forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik