Kultúra

DVD-t ad ki a Depeche Mode

A zenekar a hagyományokhoz híven a Tour of the Universe koncertsorozat végeztével élő anyagot jelentet meg.

Dave Gahanék ezúttal a barcelonai Palau St Jordiban tavaly november 20-án és 21-én adott koncertekjeiket rögzítették. A két előadásból összevágott videó törzsanyaga 21 számból áll, de a bónuszok között négy másik dal is szerepel, mivel a műsort egyes pontokon a zenekar szokás szerint variálta a turné folyamán.

A Tour of the Universe – Live in Barcelona című videó három verzióban lesz kapható. Az alapkiadványban a DVD mellé a koncert hanganyaga is jár két CD-n, a „Super Deluxe” változathoz pedig ezenkívül egy bónusz DVD-t is mellékelnek, amelyen egy magyar felirattal is ellátott dokumentumfilm, további bónuszdalok, próbákon készült felvételek, a Sounds of the Universe albumhoz frogatott klipek, valamint a turnén használt háttérvetítések lesznek megtekinthetők. A harmadik verzió két Blu-ray lemezt tartalmaz.

A videó által dokumentált koncertsorozat 40 országot érintett és 102 fellépésből állt, melyeken összesen 2,7 millióan látták az együttest. Hazánkban a Depeche Mode kétszer is járt a Tour of the Universe keretében: először 2009 nyarán a Puskás Ferenc Stadionban, majd 2010 elején a Papp László Budapest Sportarénában adtak telt házas koncertet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik