Kultúra

Több mint negyven versenyfilm a Függetlenfilm Fesztiválon

Negyvenegy versenyfilmet láthat a közönség a Magyar Független Film és Video Szövetség 57. Országos Függetlenfilm Fesztiválján a hétvégén Szentesen.

A vetítési idő 650 perc lesz.

Az országos szemlére “egyenes ágon” bekerült 19 film mellé érkezett az országos fesztiválra nevezett 96 alkotásból kiválogatott 22 mű, így összesen 41 versenyfilm látható péntektől vasárnapig. A seregszemlén bemutatkozó alkotások nagy része jó minőségű animáció, de egy 80 perc feletti, játékfilmes elemeket is tartalmazó dokumentumfilm is látható lesz.

A fesztivál első napja egy egykori forgatást idéz meg, hiszen A kisutazás című filmet 10 éve mutatták be. A több mint negyvennapos forgatás Szentesen zajlott, és ezt próbálják most a szervezők feleleveníteni. Csütörtök este az Őze Lajos moziban lesznek az akkori szereplők, a stáb, a statiszták. Az este hat órakor kezdődő filmbemutatót közönségtalálkozó követi, majd a Szentesi Üdülőközpont termálvizes medencéinél az egykori castingfelvételeket és a werkfilmet láthatja a közönség. Az alkotók érkezését követően pénteken délután már a versenyfilmek forognak az Ifjúsági Házban. A legjobbak összesen több mint 1 millió forintos díjazásban részesülnek.

A zsűri tagjai közt lesz Kerényi György újságíró; Végső Zoltán újságíró, zenekritikus, zeneszerző; Zomborácz Virág forgatókönyvíró; Dózsa Erzsébet színész, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium egykori drámapedagógusa és Arany “Gold” Zoltán független filmes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik