Kultúra

Tarolt a Tolvajok városa

Ben Affleck második nagyjátékfilmes rendezése, a Tolvajok városa c. bűndráma lett az elmúlt hétvége jegybevételi toplistájának győztese Észak-Amerikában.

A Tolvajok városa 23,8 millió dollárra tett szert szeptember 17. és 19. között.

Mivel box office-szakértők csak 15-20 millió dolláros nyitó hétvégi bevételt jósoltak a filmnek, a győzelemre nem számítottak. “Miénk a box office első helye az USÁ-ban ezen a hétvégén… szóval el tudják képzelni a meglepetésemet!” – nyilatkozta Affleck, aki nemcsak írta és rendezte a Tolvajok városát, de a bostoni bankrablókról szóló mozinak ő az egyik főszereplője is.

A toplista második helyét a Könnyű nőcske című középiskolai komédia szerezte meg 18,2 millió dollárral. Szakértők korábban 20-25 milliós bevételt is vártak a filmtől, így ez az eredmény némiképp csalódást jelent (de nem a stúdiónak: ők csak 15 milliós nyitó hétvégi bevételre számítottak). Az Emma Stone főszereplésével forgatott mű ugyanakkor mindössze 8 millióból készült, gyártási költségeit tehát máris behozta. A bronzérmet az M. Night Shyamalan nevével fémjelzett Ördög című horror kapta, mely 12,6 millió dollárt szedett össze az USA és Kanada mozijaiban.

A TOP5-be a negyedik helyen befért még a múlt heti győztes, a legújabb, 3D-s Kaptár-film, A kaptár – Túlvilág (10,1 millió dollárt keresett), míg az ötödik helyen szintén egy 3D-s opust találunk, a kritika által elmarasztalt és 9,2 milliós bevételével elég kiábrándítóan nyitó Alfa és Omega című animációs filmet. Az Alfa és Omegát október 21-én, a Könnyű nőcskét október 28-án mutatják be a magyar mozik, A kaptár 4-et pedig már szeptember 10. óta játsszák. Az Affleck-film magyarországi premierjére egyelőre várni kell. Az Ördög november 18-án veszi be a magyar filmszínházakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik