Kultúra

Elhunyt a Lynyrd Skynyrd névadója

Leonard Skinner a zenekar tagjainak középiskolai tornatanára volt.

Skinner az együttes későbbi tagjait tinédzseréveikben egyszer az iskola igazgatójához küldte, mert túl hosszú volt a hajuk. A Lynyrd Skynrd zenészei ezután döntöttek úgy, hogy eltorzított formában az ő nevét fogják használni a zenekarukhoz.

A tanár később természetesen megismerte a világhírű southern rock együttest, és nem örült annak, hogy híressé tették a nevét, de végül megbarátkozott a dologgal, és jó kapcsolatba került több taggal is, aminek eredményeként a Lynyrd Skynyrd fellépett az általa működtetett bárban, és volt példa arra is, hogy ő konferálta fel a csapatot. Skinner egy interjúban azt is elmondta: annak idején nem saját elhatározásból küldte az igazgatóhoz a fiúkat, hanem azért, mert az iskola házirendje tiltotta a hosszú haj viselését. „Nem nagyon szeretem, ha hosszú hajuk van a férfiaknak, de nem én alkottam azt a szabályt” – fogalmazott a tanár.

Az Alzheimer-kórral küzdő Skinnert a halál 77 éves korában, álmában érte. Lánya, Susie Moore azt nyilatkozta: „Sok barátja lett a történtek miatt. A családunk rengeteg csodálatos embert ismert meg egyszerűen azért, mert Lynyrd Skynyrd-rajongók voltak, és találkozni akartak apával. Nagyon szerették őt. Most már ők is mindannyian a családunk tagjai.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik