Kultúra

Autómentes hétvége és Évadnyitó Színházi Fesztivál az Andrássy úton

A mottó: Közlekedj okosabban, élj egészségesebben!

Változatos programok várják a látogatókat az autóforgalom elől lezárt sugárúton: lesz kerékpár- és kézműveskorzó, bringó-hintó, zöldautó-kiállítás és tesztvezetés, civil- és sportmező, számos koncert és táncelőadás.

A Magyar Kerékpárosklub standjánál kerékpároktatással, veteránkerékpár-kiállítással, filmvetítéssel, vetélkedőkkel várja a látogatókat, a MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasútja pedig Gyermekvasút az aszfalton mottóval kézihajtánnyal és retro sorompóval csalogatja a kicsiket.

A kerékpárosklub vasárnap Cucc Cipelő Critical Masst szervez: a kerékpáros szállító felvonulás 14 órakor indul a Jászai Mari térről és 15 órakor érkezik az Andrássy útra. Az idén kilencedik alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Hét célja a környezet- és egészségbarát közlekedési alternatívák népszerűsítse a személygépkocsi-használattal szemben. Az idei rendezvénysorozat – Közlekedj okosabban, élj egészségesebben! mottóval – kiemelten azokra a káros hatásokra szeretné felhívni a figyelmet, amelyeket a városi közlekedés jelenlegi tendenciái gyakorolnak az emberek egészségére.

Az autómentes hétvégén, vasárnap kerül sor a Merlin Színház által szervezett Évadnyitó Színházi Fesztiválra is, ugyancsak az Andrássy úton. Ekkor a nagyobb kőszínházak mellett a független társulatok és színházak is bemutatkoznak, különféle programokkal, nyilvános beszélgetésekkel. Jegyek válthatók a következő évad bemutatóira/előadásaira, a nézők szavazhatnak, hogy a Színházi Korzó installációi közül melyiket tartják a legjobbnak, biciklis divatbemutatón vehetnek részt, vagy látványos, interaktív fizikai kísérletek szemtanúi lehetnek a Csodák Palotája jóvoltából a MERLiN Energia Dimenzióban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik