Kultúra

Újjáalakul a Buffalo Springfield

Neil Young zenekara 42 év után, a hagyományos Bridge School Benefit koncerten áll össze.
Kapcsolódó cikkek

Az október 23-i és 24-i koncerteken a San Francisco-i Shoreline Theaterben Young mellett ott lesz az 1966 és 1968 között létezett, három lemezt megért együttes másik két élő tagja, Stephen Stills és Richie Furay is. Az elhunyt Bruce Palmer basszusgitárost és Dewey Martin dobost más zenészek fogják helyettesíteni.

A Buffalo Springfield 1968 óta nem állt színpadon, noha 1986-ban Stephen Stills házában adtak egy privát koncertet. Akkor szó volt egy turnéról is, Young azonban ebbe nem ment bele, ezért Palmer és Martin új tagokat keresett, akikkel Buffalo Springfield Revisited néven léptek fel. Young nem volt ott 1997-ben sem, amikor az együttest beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, három évvel később azonban dalt írt Buffalo Springfield Again címmel, amiben arról énekelt, hogy szeretne együtt zenélni régi társaival.

A Bridge School jótékonysági koncerten idén egyébként olyan fellépők koncerteznek a Buffalo Springfield mellett, mint a 20 éves fennállását ünneplő Pearl Jam, Elvis Costello, a Gizzly Bear, Merle Haggard, Kris Kristofferson és a T-Bone Burnett’s Speaking Clock Revue, amelyben részt vesz többek közt Costello, Elton John, Leon Russell és Jeff Bridges is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik