Kultúra

Marketinges lett az Iron Maiden frontembere

Bruce Dickinson egy rocksztárhoz nem nagyon illő állást kapott: egy londoni székhelyű légitársaságnál lett középvezető.

Az Iron Maiden frontembere korábban pilóta volt a cégnél, mostantól viszont ő irányítja majd a marketingosztály munkáját.

Bruce Dickinson évtizedek óta a heavy metal egyik nagy idolja, de a jelek szerint az Iron Maidenben való zenélés nem elég jövedelmező és/vagy nem jelent elegendő kihívást, az énekes ugyanis másodállást vállalt: a londoni székhelyű Astraeus charter légitársaság marketingigazgatója lett. Az idei Szigeten is fellépő Iron Maiden énekese korábban évekig pilótaként dolgozott a cégnél.

Dickinson az elmúlt hónapokban az Iron Maiden világ körüli turnéjával járta az országokat (a zenekar magánrepülőgépét is mindig ő vezeti), legutóbbi másodállása pedig idén márciusban szűnt meg, amikor a BBC 6 Music felbontotta szerződését, nem tartva igényt tovább Dickinson zenés műsorára.

“Bruce nagyszerű kommunikátor, a kisujjában van a repülős szakma. Olyan ember, aki ebben a kemény iparágban is képes kezelni a rá nehezedő nyomást. Ugyanúgy helyt tud állni egy Boeing 757-es kapitányaként, mint ötvenezer Iron Maiden-rajongó előtt vagy mint senior repülési menedzser – nyilatkozta az 52 éves zenészről az Astraeus igazgatója.

Maga Dickinson korábban arra a kérdésre, hogy miért van szüksége az Iron Maiden mellett másik állásra, így válaszolt: “Miért van szükségük az embereknek a lélegzésre?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik