Kultúra

Be lehet menni Jimi Hendrix lakásába

A gitárlegenda egykori apró lakása ma érdekes módon a londoni Händel-múzeum része.

Másfél hétre megnyitották Jimi Hendrix egykori londoni lakásának szobáit a látogatók előtt annak a kiállításnak a keretében, amelyet halálának 40. évfordulója alkalmából rendeztek Georg Friedrich Händel állandó múzeumában.

Az augusztus végén nyílt Hendrix-emlékkiállítás nem véletlenül került a barokk zeneszerző múzeumába. A gitárlegenda egykori apró lakása ma a Händel-múzeum része: az adminisztrációs helyiségeket alakították ki benne. Csütörtöktől 12 napon át azonban a felszabadított szobákba is beléphetnek a látogatók.

Az időszaki kiállításon megtekinthető Hendrix számos személyes tárgya, elektromos gitárja, bársonydzsekije, néhány dalának – köztük a Love or Confusion címűnek – a kézirata, de filmrészleteket és klipeket is vetítenek a közönségnek.

A gitáros brit barátnőjével, Kathy Etchinghammel bérelte ki a Mayfair negyedben fekvő Brook Street 23. legfelső lakását, amely 1968-69-ben lett az otthonuk. Hendrix ezalatt városszerte játszott, és nemzetközi hírnévre tett szert.

Händel a szomszédos Brook Street 25. szám alatti házba költözött be 1723-ban, és 1759-ben bekövetkezett haláláig élt ott.

A rendkívüli lakásbemutatóra a szervezők tájékoztatása szerint már elővételben elkelt minden jegy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik