Kultúra

Történelmi témapark épül Kecskeméten

A 83 millió eurósra tervezett beruházás 2013 közepére készül el.

A magyar történelem dicső korszakait bemutató, mintegy 20 hektáron elterülő történelmi tematikus park épül Kecskeméten francia segítséggel.

A 2011-ben kezdődő beruházást a világhírű francia történelmi park, a Puy du Foui Nagy Park mintájára tervezik.

A tematikus parkban a magyar történelem egy-egy korszakát mutatják be korhű, épített díszletek között. Művészi előadás keretében lesz látható például a nándorfehérvári diadal, és a tervek szerint az államalapítás, Nagy Lajos király kora, a Rákóczi-szabadságharc vagy az 1848-as forradalom is megelevenedik majd a park létesítményei között.

Egy-egy felépített történelmi helyszín eseményeit több ezer látogató nézheti majd. Az előadásokat meghatározott műsorrendben látogathatják a nézők, így egy nap alatt minden történet végignézhető, pihenővel és étkezéssel együtt.

A tematikus park létrehozóinak az a céljuk, hogy a magyar történelem dicső napjainak bemutatásával erősödjön a nemzeti összetartozás.

Az 1978 óta üzemelő Puy du Foui Nagy Park ebben az évben másfél millió látogatót fogadott. A francia és az európai történelem korszakait bemutató történelmi park látogatóinak 15 százaléka külföldi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik