Kultúra

Újra Budapesten a Deep Purple billentyűse

Jon Lord ezúttal is szimfonikus és rockzenekar kíséretével, de megújult programmal lép színpadra a Művészetek Palotájában.

Lord és legendás együttese már a kezdetektől köztudottan vonzódott a komolyzenéhez: 1969-ben ők rakták le a rock és a szimfonikus zene fúziójának alapjait a Concerto for Group and Orchestra lemezzel. Noha a kiadványról a Deep Purple sem feledkezett meg a későbbiekben (megjelenésének harmincadik évfordulóján ismét előadták élőben a lemezt, majd turnéra is indultak vele), a komolyzene iránt egyértelműen Lord volt a legelkötelezettebb, aki a zenekarból 2002-ben történt távozását követően sem hanyagolja a szimfonikus hangzást.

A billentyűs tavaly hazánkban – néhány másik számmal együtt – épp az akkor negyvenéves klasszikust elevenítette fel nagyzenekari kísérettel, most pedig visszatér. Oldalán ezúttal is ott lesz a múltkor látott két énekes, Kasia Laska és Steve Balsamo, valamint a magyar Deep Purple tribute zenekar, a Cry Free, a szimfonikus kíséretet most viszont a Győri Filharmonikusok adják, és a műsor is megújul: az apropót ezúttal a zenész nemrég megjelent nagylemeze, a To Notice Such Things adja. A szeptember 18-ai koncertre 7500 és 13 900 forint közötti árakon lehet ülőjegyet váltani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik