Kultúra

Mike Portnoy kilépett a Dream Theaterből

A dobos úgy érezte, hogy a zenekarnak szünetet kellene tartania, a többiek azonban nem értettek egyet vele.

Portnoy a legendás progresszív metál csapat három megmaradt alapító tagjának egyike volt, ezenfelül a Dream Theater ügyeinek intézője is, ezért az amúgy is megbonthatatlanul egységesnek tűnő együttesből való távozása sokakat megdöbbent.

Minderre ő maga is kitért közleményében, amelyben azt írta: az elmúlt 25 évben megállás nélkül a zenekarral foglalkozott, túlórázott és sosem pihent, ezért kezdte úgy érezni, hogy ki fog égni. Közben részt vett a Hail! nevű projektben, új lemezt adott ki a Transatlantic-kal, valamint kisegítő jelleggel beszállt az Avenged Sevenfoldba is dobolni az elhunyt The Rev helyére, és sokkal jobban érezte magát ezekben a bandákban, mint a Dream Theaterben. Ezért azt javasolta a többieknek, hogy a csapat vonuljon pihenőre, ők azonban elutasították az ötletet, sőt kompromisszumot sem akartak kötni a dobossal, aki szándékai ellenére felajánlotta, hogy 2011 folyamán néhányszor összejöhetnének dolgozni – így a történet szakítással végződik.

A két fél egyaránt minden jót kívánt a másiknak, és biztosította a közönséget arról, hogy hamarosan folytatja a munkát. Portnoy külön kérte a rajongókat, hogy ne az Avenged Sevenfoldot okolják a döntéséért, míg a Dream Theater tagjai bejelentették: a tervek szerint 2011 januárjában stúdióba vonulnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik