Kultúra

Brazíliában is siker volt a Cinetrip

A Cinetrip a budapesti termálfürdők meghódítása után augusztusban Dél-Amerikába látogatott.

Az Európa-szerte közkedvelt VJ (vagyis “Video Jockey”) Torna vizuálversenyt Sao Paulóban is megrendezték.

A legutóbbi budapesti VJ Tornán az akkori nyertes brazil duó (VJ Spetto és VJ Zaz) fejéből pattant ki az ötlet, hogy a dél-amerikai kontinensen is helye lenne a budapesti rendezvényhez hasonló sorozatnak.

A VJ Tornát Sao Paulo kedvelt bulinegyedében tartották meg augusztus végén. A több mint 100 indulóval elkezdődött Green Projekt online verseny után 24 VJ kapott lehetőséget arra, hogy a szakmai grémium előtt élőben is megmutathassa, mit tud. Két VJ Kolumbiából, a többi résztvevő pedig Brazília 10 különböző államából érkezett.

Az egyhetes esemény első napjaiban hagyományosan szakmai workshopokon vehettek részt az érdeklődők. Az utolsó két napon, a tornán induló képmesterek különböző stílusú zenék alá kevertek vizuális aláfestést, miközben a közönség tombolt a teremben. A VJ Torna Brasil élénk sajtóérdeklődés és lelkes fogadtatás mellett, kiváló légkörben zajlott. A brazil szervezők már a jövő évi VJ Torna megrendezését szervezik és további közös brazil-magyar VJ és vizuál projektek előkészítése zajlik.

A verseny első két helyezettje meghívást kapott a soron következő nemzetközi VJ Tornára, amelyet a Cinetrip csapata rendez október 18. és 22. között Budapesten, a Merlinben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik