Kultúra

Jan de Bont rendezi az élőszereplős Mulant

A kínai népmese főszereplője Ziyi Zhang, a Tigris és sárkány sztárja lesz.

A holland Jan de Bont a 2003-as Lara Croft: Tomb Raider 2. – Az élet bölcsője óta most ül először a rendezői székbe. A Féktelenül és a Twister rendezőjének új filmjében ismét nő lesz a főhős, ez alkalommal egy ősi kínai legenda hősnője, Mulan. A fiatal lány férfinak adja ki magát, hogy beteg apja helyett bevonulhasson a hadseregbe, és megküzdhessen a birodalmat megszálló hunokkal. Bátorságával kivívja társai elismerését, de amikor egy csatában megsebesül, kiderül, hogy a kiváló katona lány. A kínai népmeséből korábban a Disney készített Oscar-jelölt animációt.

Az angol nyelvű film főszerepét Ziyi Zhang kapta meg. Az ifjú kínai sztár apró és törékeny termetét meghazudtoló erejét és ügyességét korábban már bizonyította a Tigris és sárkány, a Hős, valamint a Repülő tőrök klánja című filmekben. Képességeire most is szükség lesz, mert ha a film követi az eredetit, a történetben lesz katonai kiképzés, hegyi menetelés és számos csatajelenet.

Az élőszereplős verzióban új karakterek is felbukkannak: Mulan 15 éves, kardforgató öccse, és egy misztikus női figura, aki a főhős segítője lesz.

A Tigris és sárkány előzetese

A Disney-féle Mulan előzetese

Ajánlott videó

Olvasói sztorik