Kultúra

Magyar filmek Torontóban

Fliegauf és Mundruczó új filmjeinek tengerentúli premierje az A kategóriás versenyfesztiválon lesz. A Womb és a Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv Torontóban.

Észak-Amerika vitathatatlanul legfontosabb filmes rendezvényén, a Torontói Filmfesztiválon lesz Fliegauf és Mundruczó új filmjeinek első Európán kívüli bemutatkozása. A nagyszabású fesztivál 10 nap alatt 59 országból érkező 339 mozgóképet tűz műsorra szeptember 9-ével kezdődően.

Fliegauf Benedek Locarnóban díjazott Womb című első angol nyelvű filmjét és Mundruczó Kornél szarajevói különdíjas Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című legutóbbi rendezését is meghívták a szervezők. Mindkét film európai koprodukcióban készült a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával.

A torontói fesztivál egyúttal az európai és tengerentúli filmesek elsőrangú szakmai találkozója. Éppen ezért az európai nemzeti filmpromóciós szervezeteket tömörítő EFP 12 új koprodukciós filmterv bemutatásával készül „Producers Lab” elnevezésű kezdeményezése keretében. A meghívásos alapon működő szakmai fórumon Pálfi György T projekt című nagyszabású filmtervét a Katapult Film bemutatja a kanadai producereknek.

A Womb előzetese

AJÁNLOTT LINKEK:

A Torontói Filmfesztivál weboldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik