Kultúra

Hajdu Szabolcs filmje Párizsban

Hétvégén debütál a franciáknál a Biblioteque Pascal. A rendező legutóbbi játékfilmjét hamarosan Helsinkiben és Rióban is vetítik.

A Magyar Filmszemle fődíja után, a sikeres berlini, Los Angeles-i és melbourni premiereket követően a hétvégén Franciaországban is bemutatkozik Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című játékfilmje. Párizs mozgóképes fellegvárában, a Forum des Images-ban pénteken kezdődik a L’Étrange filmfesztivál, mely kiemelkedő filmalkotások franciaországi premierjét tartogatja. Hajdu Szabolcs filmjét vasárnap este tűzi műsorra a francia főváros nagy presztízsű filmfóruma. A Bibliothéque Pascal 20 vetélytárssal együtt versenyez a Canal Plus díjáért, a nyertes játékfilmet a jelentős tévécsatorna felveszi programjába.

A Bibliothéque Pascal hamarosan Finnországban és Brazíliában is látható lesz, hiszen mindkét ország vezető filmes eseménye meghívta 2010-es válogatásába. Helsinkiben a szeptember 16-án kezdődő Love&Anarchy filmfesztiválon, majd a hónap végén Dél-Amerika egyik legnagyobb nemzetközi szemléjén, a Rio de Janeiro-i mustrán vetítik.

Hajdu Szabolcs filmje egy fiatal lány, Mona Papru utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának a történet, a főszerepben Török-Illyés Orsolyával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik