Kultúra

Dallamos villamos a Magyar Dal Napján

Élőzene szól szeptember 5-én és 12-én a BKV nosztalgiajáratán.

Az UV villamos a két vasárnapi napon a 4-es vonalán közlekedik majd, és érvényes jeggyel vagy bérlettel bárki felszállhat rá zenét hallgatni.

A villamoson 2-4 fős, változatos stílust képviselő zenekarok játszanak, a járművön és a peronokon pedig ismert zenészek is feltűnnek majd a nap során. A szerelvény menetrend szerint közlekedik délután 3 óra és este 8 óra között a 4-es villamos teljes vonalán, az utasok pedig normál díjszabás mellett, azaz érvényes jeggyel vagy bérlettel utazhatnak a különleges járaton.

A Magyar Dal Napját először 2008-ban rendezték meg, 2009-ben már országosan ünnepeltek, ekkor 25 helyszínen, mintegy 1200 előadó tolmácsolásában szóltak minden kor és korszak magyar dalai. Idén Eger lesz a Magyar Dal fővárosa, a város szinte minden pontján szólnak majd a magyar dalok.

Budapesten 16, vidéken tíz helyszínen lesznek koncertek. Debrecen, Boldog, Salgótarján, Szentendre, Szombathely és Mosonmagyaróvár először állít színpadot, a fővárosban a Bem Rockparton, a Tabánban, az Ifiparkban, a RetroPolisban, az Alcatrazban, a Budapest Jazz Clubban és a Gödörben is ünneplik az eseményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik