Kultúra

Cee-Lo művészetnek nevezi trágár dalát

A Fuck Yout rövid idő alatt milliók nézték meg a YouTube-on és kitűnő kritikákat kapott, de sokan támadják is a címe és a szövege miatt.

Noha a címe másra enged következtetni, a szám egy klasszikus souldarab, amely egy anyagias exbarátnőről és új partneréről szól. A névadó káromkodás három és fél perc alatt tizenhatszor hangzik el benne, ami legalább annyira megdobta a dal ismertségét, mint amennyi bajt hozott az előadóra: Dan Isett, a Parents Television Center vezetője például azt mondta, a szám „újabb példája annak, hogy a szórakoztatóipar mind mélyebbre próbál süllyedni”.

Cee-Lo szerint viszont ezek a kijelentések túlzóak, sőt az énekes reakciója tulajdonképpen visszaszúr a kritikának. „A rendszer, fogalmazzunk így, nem támogatja a művészetet, hanem termékeket ad tovább és promótál. Termék és művészet között pedig nagy a különbség – mondta a Gnarls Barkley duóból ismert énekes. – Én még sosem ültem le úgy, hogy a rádiónak írok valamit. Tudatosan sosem tettem ilyet.”

Az énekes azt is hozzátette, hogy a Fuck Younak hamarosan lesz egy káromkodásmentes rádiós változata is Forget You címmel, de ennek az ötlete is csak nemrég merült fel, mert eredetileg semmi ilyet nem terveztek. A dal egyébként Cee-Lo decemberben érkező, The Lady Killer című albumán szerepel majd, és hamarosan hivatalos videoklip is készül hozzá, mert a jelenlegi változatban csak a szövegek olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik