Kultúra

Megvannak az idei év legjobb tévésorozatai

A legtöbb elismerést a The Pacific - A hős alakulat kapta, a Mad Men - Reklámőrültek ismét a legjobb drámai sorozat lett.

Augusztus 29-én a tévés Oscarnak mondott Emmy-díjakat 62. alkalommal osztották ki Los Angelesben: a Mad Men – Reklámőrültek 2008 és 2009 után idén is győztesen került ki a drámai sorozatok kategóriájából, a vígjátéksorozatok közül pedig a Modern család bizonyult a legjobbnak.
A minisorozatok versenyében a The Pacific – A hős alakulatot díjazták, amely idén összesen nyolc Emmyt kapott. A csatornák közt a szériát adó HBO is sokat nyert, amely a Creative Arts Emmy-díjakkal együtt összesen huszonöt elismerést gyűjtött be.

A legjobb drámai színésznő A főnök főszereplője, Kyra Sedgwick lett, a komikák közül pedig a Maffiózókban megismert Edie Falco vihette haza a díjat, a Jackie nővérben nyújtott alakításáért. A színészek közül a szintén harmadjára díjazott Bryan Cranston (Breaking Bad), illetve Jim Parsons (The Big Bang Theory – Agymenők) teljesítményét ismerték el, de kapott díjat Al Pacino is, a Dr. Halál (You Don’t Know Jack) című tévéfilmért – az ő párja, vagyis a minisorozatban, illetve tévéfilmben feltűnő legjobb színésznő Claire Danes lett.

AJÁNLOTT LINKEK:
A nyertesek teljes listája

Ajánlott videó

Olvasói sztorik