Kultúra

Botrányba fulladt a Guns n’ Roses readingi és leedsi koncertje is

A zenekar késett Readingben, ezért a szervezők kikapcsolták a színpadon az áramot. A cirkusz másnap Leedsben is folytatódott.

Axl Rose-ék annak ellenére kezdték – tőlük egyébként nem meglepő módon – több mint egyórás késéssel, 22.30 körül szombaton, a Reading-fesztiválon a koncertjüket, hogy a szervezők figyelmeztették őket: fél tizenkettő után nem maradhatnak a színpadon. A rendezőség ehhez képest még engedékeny is volt, mert a megbeszéltek ellenére éjfélig hagyta játszani a csapatot, ők azonban még ennél is többet akartak, és miután egyszer levonultak, visszamentek egy ráadásra.

A szervezők azonban ezt már nem akarták hagyni, ezért lekapcsolták az áramot a színpadon, ekkor viszont a zenekar makacsolta meg magát: habár csak a dobot lehetett hallani, belekezdtek a Paradise City-be, majd Axl Rose egy megafonnal a kezében kezdte biztatni a számot együtt éneklő közönséget. A jelenet több mint öt percig tartott, végül az együttes tagjai meghajoltak, és elhagyták a színpadot. A koncert után Rose és zenésztársai a korábbi megállapodás és tetemes késésük dacára minden felelősséget elhárítottak magukról, sőt az énekes azt írta a Twitteren: „A rajongók legalább egy bocsánatkérést megérdemelnének azoktól, akik felelősek ezért a nonszensz esetért.”

A Guns n’ Roses ezek után másnap, a Reading-fesztivállal egyszerre zajló és ugyanazon szervezőgárda által rendezett Leeds-fesztiválon is félórás késéssel lépett színpadra, és Axl Rose ismét a szervezőket okolta, amiért idő előtt abba kellett hagyniuk a műsorukat. A frontember a koncert végén azt mondta: “Szeretnénk még pár számot játszani nektek, de valaki azt mondja, hogy a bulinak vége. A háborúnak viszont még nincs.”

A Reading- és Leeds-fesztiválok főszervezője, Melvin Benn azt nyilatkozta az incidensek után: a történtek ellenére ő szívesen meghívná újra a Guns n’ Rosest, de abban már nem biztos, hogy a banda el is fogadná az invitálást. “Azt hiszem, nem fogok karácsonyi üdvözlőlapot kapni tőlük, és ez nagy kár, mert a ma esti koncert pompás volt – mondta Benn a leedsi Guns-buli után. – Sajnos azonban vannak szabályok, amiket itt az Egyesült Királyságban be kell tartani, méghozzá nagyon is világos szabályok. Mindazonáltal nem veszem magamra a történteket, a zenekart továbbra is nagyszerűnek tartom.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik