Kultúra

Duplán jubilál az Újbuda Jazzfesztivál

Az A38, a MU Színház és a Fonó közös rendezvénye öt, míg Újbuda 80 éves.

A jubileumi program hozza a szokott színvonalat: a három helyszínen szeptember 3. és 5. között ismét a világ és hazánk legjobbjai zenélnek. Ezt bizonyítandó nem is kell túl mélyre merülni a műsorban – rögtön az első napon színpadra lép ugyanis az avantgárd és a free jazz egyik legmeghatározóbb alakja, a német Peter Brötzmann. Ő ugyan már másodszor játszik a rendezvényen, de ezúttal egy másik zenekarával érkezik, mégpedig mind közül a legszélsőségesebbel, a Full Blasttel.

Rajta kívül aztán jön még a testéből létező és nem létező emberi hangokat egyaránt kifacsarni képes brit Phil Minton és vele együtt Roger Turner, valamint itt lesz a Trzaska-Zimpel-Mazut trió is Lengyelországból. Nemcsak a külföldiekre érdemes azonban koncentrálni, hiszen hasonlóan impozáns az itthonról csatlakozó művészek listája is: a Bin-Jip, a Babám vagy a Tóth Viktor Four neve éppúgy megtalálható rajta, mint Grencsó István és Pándi Balázs.

A fesztivál első két napján mindhárom helyszínen egyszerre zajlanak a programok, vasárnap azonban már csak a MU Színházban lesz koncert. Az egyes helyszínekre napijegy elővételben 1500, a koncertek napján pedig 1800 forintért váltható.

Ajánlott link:

Részletes program

Ajánlott videó

Olvasói sztorik