Kultúra

Megvan a legjobb Beatles-dal

A Rolling Stone magazin rangsorolta a legendás együttes számait.

Az amerikai Rolling Stone története során először rangsorolta a The Beatles dalait. A “100 legjobb The Beatles-dal” listát egy speciális különszámban jelenteti meg a magazin, de honlapjukon már most nyilvánosságra hozták a 10 kedvenc szerzeményüket.

A Rolling Stone szerint az 1967-es A Day In The Life a valaha írt legjobb The Beatles-szám, derül ki az amerikai magazin honlapján. A Rolling Stone története során először állította össze a saját top 100-as The Beatles-listáját, amit egy speciális gyűjtői példányban oszt meg az olvasókkal. A “The Beatles: 100 Greatest Songs” különszám apropója, hogy 40 éve jelent meg „minden idők legnagyobb együttesének” utolsó, Let It Be című nagylemeze. A magazinban az összeállítás mellett olvashatunk többek között John és Paul kedvenc dalairól, valamint a zenekar legjobb feldolgozásairól is.

A lista élén az 1967-es Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band lemez utolsó dala, az A Day In The Life szerepel, amiről azt írják: „nem ismerték el a zenekar mesterművének egész a ’80-as évekig, Lennon haláláig”. A második helyen a Beatlemaniát elindító I Want To Hold Your Hand szerepel, a bronzérmes pedig John Lennon gyerekkori emlékeiből táplálkozó Strawberry Fields Forever lett.

Íme a 10 legjobb The Beatles-szám a Rolling Stone szerint:

1. A Day In The Life


2. I Want To Hold Your Hand

3. Strawberry Fields Forever

4. Yesterday

A további sorrend:

5. In My Life
6. Something
7. Hey Jude
8. Let It Be
9. Come Together

Ajánlott videó

Olvasói sztorik