Kultúra

Szívrablók [filmpremier]

Ki töri össze kinek a szívét? Régimódi romantikus vígjáték egy szélhámosról és egy esküvő előtt álló milliomos lányról.

Alex (Romain Duris) és két társa arra specializálódtak, hogy párokat válasszanak szét jó pénzért. Van néhány megkötésük: boldog párhoz nem nyúlnak, és szerelembe esni tilos munka közben. Megbízóik általában gazdag apák, akik úgy ítélik meg, lányuk nem a megfelelő ifjúhoz készül hozzámenni. Pontosan kidolgozott forgatókönyv szerint dolgoznak, és a kulcsfigura Alex, akinek egyszerű a módszere: elcsábítja a leendő arát.

Remek és kacagtató felütéssel kezdődik a film, egy marrakesh-i kalanddal, amelyben a szélhámos könnyekkel a szemében játssza el az európai orvost a helyi gyerekek között. Minden megy, mint a karikacsapás, az ostoba vőlegény a hotelben marad, a hölgy pedig a dűnék közt rájön, hogy még nem késő megváltoztatni döntését. Aztán Alex egy nap egy olyan megbízást kap, amelyet csak felhalmozódott adóssága miatt vállal el. A pár ugyanis valóban boldog és szerelmes. Ahogy annak lennie kell, az amorózó azon kapja magát, hogy megszegte a szabályt, és beleszeretett Juliette-be (Vanessa Paradis).

A történet nem új, eleganciája A Riviéra vadorzóira, bumfordisága a Drágaságomra emlékeztet, de a legfőbb különbség az, hogy bár a hősök megélhetési bűnözők, céljuk csupán annyi, hogy szakítson a pár. Romain Duris (Lakótársat keresünk-sorozat, Hajsza) lehengerlő és tüzes, a Dirty Dancing táncjelenetét is képes csodálatos csípőmozgással előadni, és társai is remek komikusok; Vanessa Paradis pedig édesen énekel George Michaelt. Pascal Chaumeil habkönnyű és szórakoztató vígjátékot rendezett. A végkifejlet a műfajnak megfelelően nagyon banális, de sebaj.

L’arnacoeur – francia-monacói romantikus vígjáték. 2010. Rendezte: Pascal Chaumeil. Szereplők: Romain Duris (Alex Lippi), Vanessa Paradis (Juliette Van Der Becq), Julie Ferrier (Mélanie), François Damiens (Marc), Héléna Noguerra (Sophie), Andrew Lincoln (Jonathan Alcot), Jacques Frantz (Van Der Becq), Jean-Yves Lafesse (Dutour). 105 perc. Forgalmazó: Budapest Film.

Hazai bemutató: augusztus 26.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik