Kultúra

Ragadozók [filmpremier]

Halálos fogócska az esőerdőben szimfonikus háttérzenére. Antal Nimród klasszikus stílusban készítette el a kultikus Predator-filmek új darabját. Ajánljuk!

Egy csapat állig fegyverzett vadidegen landol egy esőerdőben. Zuhanás közben térnek magukhoz, nem ismerik egymást, de hamarosan rájönnek, hogy a ragadozók bolygóján vannak, és hogy igen kevés esélyük van a túlélésre, hiszen vadásznak rájuk. Az Adrien Brody alakította zsoldos lesz a vezetője a cserzett bőrű orosz, afrkai, mexikói, japán, amerikai keményfiúknak, a gerillanőnek és az orvosnak.

Aki menekül, azt üldözni kezdik, tehát jobb felkeresni az oroszlán barlangját. A szörnyek táborában az is kiderül, hogy a predátorok törzsfejlődése során kialakult egy erősebb, agresszívebb és egy kisebb, faj, utóbbit persze vadássza az előbbi. Nem nehéz párhuzamot vonni az egyszemélyes túlélésre gyúró, morális hulla gyilkosok, és az idegen bolygó lakói között. Az erkölcsi mondandó szerint ők maguk is ragadozók, a társadalom söpredéke, tehát jobb, ha nem térnek vissza a Földre

A Hollywoodban egyre sikeresebb rendező akció-sci-fije az 1987-es eredeti előtti tisztelgésnek tekinthető. Klasszikus stílusban készült, nagyzenekarral, óramű pontosságú feszültségkeltéssel, és egy elegáns főhajtásnak tekinthető epizóddal a szamuráj filmek előtt. A cselekményszövés fordulatos, de az adrenalin szintje nem kúszik az egekbe. Ami a szereplőket illeti: mindenki a helyén van, Adrien Brodynak még ez a szerep is jól áll, csak Laurence Fishburne nagyobb ripacs, mint valaha. A ragadozók pedig ismét bájosan hörögnek.

Predators – színes, amerikai akciófilm.2010. Rendezte: Antal Nimród. Fényképezte: Pados Gyula. Szereplők: Adrien Brody (Royce), Laurence Fishburne (Noland), Alice Braga (Isabelle), Danny Trejo (Cuchillo), Topher Grace (Edwin), Walton Goggins (Stans), Oleg Taktarov (Nikolai), Mahershalalhashbaz Ali (Mombasa). 107 perc. Forgalmazó: InterCom.

Hazai bemutató: augusztus 19.

VETÍTÉSEK

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik