Kultúra

Élek és szeretek [filmpremier]

Nem mindennapi, csodálatosan érzékeny spanyol szerelmi történet. A nő szociális munkás, a férfi most szerzett diplomát és Down-kóros.

A friss diplomás, 34 éves Daniel egy segélyszervezetnél kezd el dolgozni. Itt ismerkedik meg Laurával, a közvetlen és kedves, magányát időnként röpke numerákkal enyhíteni igyekvő nővel. A férfi azonnal beleszeret, de milyen esélye lehet vonzalma beteljesedésének? Egyre több időt töltenek együtt, kapcsolatuk barátsággá mélyül, és Laura olyan őszinteséget, tiszta érzelmeket és megbecsülést kap, amit addig talán soha senkitől. Ám a férfit félti családja a csalódástól.

A Sundance Filmfesztiválon a zsűri nagydíjára jelölt film hatalmas adag érzékenységgel és humorral, de legfőképp oldott természetességgel mutatja be a Down-kórosok világát. A Daniel szerepét alakító Pablo Pineda az első Down-kóros, aki diplomát szerzett. Színészi alakítása érett, finom, szellemes. Laurát Lola Duenas kelti életre, aki Pedro Almodóvar Volver című filmjében és a Belső tengerben alakított maradandót.

A kapcsolat történetének egyik színhelye a Down-kórosok intézetében zajló táncműhely, mely élénken tükrözi a lélek mélyén élő vágyat a szépség megélése iránt, az egységesítő látszat mögött rejtőző tehetséget és a szerelem keltette tomboló érzelmeket. Minden mesterkéltség nélkül, lecsupaszítva, egyszerűen.

Yo, también – színes, spanyol dráma. 2009. Rendezte: Álvaro Pastor, Antonio Naharro. Szereplők: Pablo Pineda (Daniel), Lola Duenas (Laura), Isabel García Lorca (M Ángeles), Antonio Naharro (Santi), Joaquín Perles (Pepe). 103 perc. Forgalmazó: Corner Film.

Hazai bemutató: augusztus 19.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik