Kultúra

Gál András Levente látja el a sanghaji főbiztos feladatait

Újabb biztost nem neveztek ki.

Külön meghatalmazás nélkül, saját hatáskörben látja el a sanghaji főbiztos feladatait a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Gál András Levente – közölte Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. Mint írták, újabb biztost nem neveztek ki Huszty András, a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséért, valamint a 2010-es világkiállításon való részvételért felelős miniszterelnöki megbízott mandátumának megszűnte után, mivel a világkiállítással kapcsolatosan nem történt meg az átadás a leköszönő és a hivatalba lépő kormány között.

A főbiztos sanghaji helyetteseként Szilas Cecília, a Külügyminisztérium munkatársa tevékenykedik majd. A vasárnap tartandó magyar napra kiutazó hivatalos delegáció vezetője Szőcs Géza, a kultúráért felelős államtitkár lesz.

A közlemény kitér arra, hogy továbbra is tart a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal sanghaji világkiállítással kapcsolatos vizsgálata, amely a sanghaji alvállalkozói kifizetésekre is kiterjed. A vizsgálatok eddigi eredményeit figyelembe véve a kormány teljesítette a kulturális programok kifizetését – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik