Kultúra

Fliegauf filmjét díjazták Locarnóban

Fliegauf Benedek Womb című új filmjét különdíjával méltatta a rangos fesztivál ifjúsági zsűrije. Marian Crisan magyar koprodukcióban készült első játékfilmje, a Morgen négy díjat kapott.

Fliegauf Benedek első angol nyelvű filmje, a Womb, az ifjúsági zsűri különdíját nyerte el a svájci
filmes szemlén. A díjjal az Eva Green és Matt Smith sztárszínészek főszereplésével készült és Szatmári Péter fényképezte film környezettudatos gondolatiságát méltatták. Fliegauf negyedik játékfilmje a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával az Inforg Stúdió koprodukciójában készült német és francia partnerekkel.

Az Angelusz Iván vezette Katapult Film koprodukciójában készült Morgen a zsűri különdíja – ami a fesztivál második legfontosabb kitüntetése – mellett az ifjúsági zsűri harmadik díját, az ökomenikus zsűri díját és a Nemzetközi Filmklub Szövetség ((FICC) díját is elnyerte. A román-magyar-francia
koprodukció a nagyszalontai születésű Marian Crisan első játékfilmje. A román-magyar határon játszódó, Nagyszalontán és Sarkadon forgatott film egyik főszerepét Dankó István alakítja, és feltűnik benne Hajdu Szabolcs is.

AJÁNLOTT LINKEK:
A fesztivál weboldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik