Kultúra

Technoparádé Zürichben és Bécsben

Több százezren vonultak végig Zürich utcáin szombaton az idei Street Parade nevű technoparádén.

Az elektronikus zene rajongói kora délután kezdtek vonulni 30 kamionnal együtt a svájci nagyváros utcáin. Pontban 5 órakor a parádé résztvevői megálltak, lekapcsolták a dübörgő zenét, és egyperces néma csenddel emlékeztek a duisburgi tragédia áldozataira.

A zürichi rendőrség közlése szerint a 19. alkalommal megrendezett parádé összességében nyugodtan, incidens nélkül zajlott, bár több ittas vagy kábítószer hatása alatt álló résztvevőt kellett kiemelni a tömegből. Két ember megsérült, és kórházba került.

A hatóságok idén különösen nagy erőkkel biztosították az eseményt, miután július 24-én a duisburgi Love Parade-on pánik tört ki a tömegben, és 21 embert halálra tapostak.

Mintegy tízezren mulattak a bécsi Ringstrassén megrendezett Streetfestival nevű szabadtéri bulin. A résztvevők száma a jó idő ellenére messze elmaradt a szervezők előzetes várakozásaitól, akik eredetileg 20-40 ezer érdeklődőre számítottak. A zenéről tucatnyi kamion és közel 50 dj gondoskodott. A fesztivál a kora esti órákig rendbontás nélkül zajlott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik