Kultúra

Hihetetlen! Csodás gyógyulás a Szigeten! [Sziget 3. nap]

Jut eszembe...

Ott tartottam, hogy vámszabad terület és én inkább maradok a jelenben. Mennyire jó, hogy így tettem és nem kezdtem el álmodozni a jövőről! Illetve, hogy kicsit félretettem civil és nem zenei küldetéstudatomat és nekivágtam a zenei programok sűrűjének, úgy ad hoc jelleggel. Különben lemaradtam volna az egyik legszebb koncertről, ami az idei Szigeten lezajlott. Illetve mikor e sorokat írom még mindig tart. Ez pedig a hattagú nőkórus, a francia La Mal Coiffée csodás előadása. És ezúttal a címben sem túloztam, hiszen eddig fáradtnak és nyűgösnek éreztem magam, most azonban érzem, ahogy töltődöm fel energiával. Még az is lehet, hogy a holnapi reikis töltésemet is sikerül ezzel kiváltani. (Merthogy az is van.) Ja és Okcitánul énekelnek. Ez egy Dél-francia nyelv. És lenyűgöző az egész előadás.

Persze azért az ébredésemhez az is hozzájárult, hogy belenéztem Mika koncertjébe egy röpke fél órára. Igazán erős kis program volt. De erről a nagy napi beszámolóban úgyis hosszabban olvashattok.

Közben pedig eszembe jutott, hogy az elején azt írtam, hogy a hollandok vannak a legtöbben. Ezt mostanra szeretném egy kicsit javítani, mert ugyan sokan vannak ők is, de úgy tűnik a franciák is megint nagy létszámban képviseltetik magukat. Ami pedig örömteli, ma délután elvétve már magyar szót is lehetett hallani sétálgatás közben. Ez estére természetesen még inkább jellemző lesz, de a Mika koncerten egyre többen sikítoztak amikor az énekes már-már tökéletes magyarsággal kommentálta a színpadon történteket.

És ezzel még nincs vége! Azt hiszem péntek lévén igazi nagy buli várható mindenhol. Kíváncsi leszek a holnap reggeli arcokra, mert itt ma elszabadul a minden. Ez garantált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik