Kultúra

Zeneakadémia: halad a felújítás, fejlődnek a kapcsolatok

A napokban fejeződik be a kiköltözés a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri épületéből, ahol így hamarosan elindulhat a felújítás. Jól halad a Wesselényi utcai épület átépítése is.

Jól halad a Wesselényi utcai épület átépítése is.

A felújítás miatt a Liszt Ferenc téri épület megnyitása, 1907 óta a Zeneakadémia először tartja tanévnyitó ünnepségét házon kívül, az esemény szeptember 13-án lesz a Művészetek Palotájában.

Az átmenetileg ideiglenes helyszínekre költöző egyetem nemzetközi kapcsolatai eközben jól fejlődnek. A napokban például Batta András rektor és a Hungarofest Klassz Irodájának vezetője, Erdődy Orsolya Bayreuth-ba utazott a város polgármesterének és a település kulturális referensének meghívására.

“Bayreuth is rész vesz a 2011. október 22-i Liszt World Day akcióban. A zeneszerző 200. születésnapján a Krisztus című oratórium vagy a mű több részlete hangzik el a világ számos pontján. A bayreuthi Stadthalléban az egyetemünk hallgatóiból álló zene- és énekkar, valamint fiatal szólistáink szólaltatják meg Fischer Ádám vezényletével.”, nyilatkozta Batta András.

Bayreuthban, ahol Liszt Ferenc sírja, utolsó lakása és emlékmúzeuma is van, 150 Liszt-eseményt rendeznek és a város már teli van ezek plakátjaival.

Ajánlott cikk:
Zeneakadémia: halad a felújítás, fejlődnek a kapcsolatok (Kultúra.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik