Kultúra

Elképesztő! Becsavarodott egy krumpli! [Sziget 1. nap]

Jut eszembe...

Emésztés befejezve! Na jó egy része, mert ugyan a rizses indiain már túl vagyok, az élmények azonban egyre csak torlódnak. Nem beszélve arról az egyébként számomra is döbbenetes információról, hogy az első nap nem is az első. Á, ebbe inkább bele sem megyek, mindenesetre tuti, hogy itt valaki még mindig kummant nagyokat. Hagyjuk is. Inkább az élményekről.

Mindamellett, hogy újabb kulináris élményben volt részem, illetve ez igazából csak egy vizuális nyálcsorgatás volt. A vágy tárgya pedig egy csodálatos meghámozott krumpli, hurkapálcikára fűzve, amolyan spirális alakban és megforgatva mindenféle finomságokban (barbekjú, vagy hagymapor…). Annyira jól nézett ki, hogy kénytelen voltam lefotózni és nézni, ahogy egy kisgyermek csodálattal a szemében tépkedi és fogyasztja el. Na de nem akartam telhetetlen lenni, ezért aztán továbbálltam és újabb csodás dolgokba sikerült beleszaladnom.

Újra megállapítható, hogy a Sziget, bármennyire is próbálja hangsúlyozni, tényleg multikulturális (jelentsen ez a szó akármit is). A színház még mindig az egyik leglátványosabb helyszín, imádnivaló. Mindenféle hatalmas lepleken mászkálnak, pörögnek akrobaták. Nagyon ügyesek. Például. Aztán viszont jön a klasszikus Sziget-hülyeség, a vonulás. A program helyszínek közötti szaladgálás. A hatalmas távolságok leküzdése. A sziget egyik végéből (a Ska-P koncertről) rohanás (a Csík zenekar bulijára) a másik végébe. Közben hihetetlen mennyiségű ember és mindenki nagyon jól érzi magát.

Óriási felismerés, hogy minden ilyen jellegű bulin történik valami ami a kollektív tudatalattinkra hat és amit az itt lévők akár tudják, akár nem, mindannyian megélnek. Ennek az egyik nagy elősegítője most az egyik főszponzor által adott piros táskácska, amire telefonszámokat írtak, mindenkinek a szép, új számát. Sajnos a táska elég csúnyára sikeredett és tőlünk elnyerte a sorozatszámos ratyitatyi címet.

Most éppen azt bizonygatja mellett valaki, hogy mindenképp a nagy öregeket kell megnézni, mert ők meghalnak és legközelebb már nem fognak jönni.

Na ezen elgondolkodom egy kicsit. És most zúzok is a Madnessre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik