Kultúra

Kiállítás emlékezik Dargay Attilára

Dargay Attila 2009-es halálával a hazai animáció már sosem lesz olyan, mint azelőtt volt. Augusztus 22-ig kiállítás emlékezik róla.

Nemcsak a Vuk méltó folytatása nem készülhet el soha (a rendező A kis csavargó című filmterve egy fehér kisrókáról szólt volna), de olyan kedves barátaink megalkotóját veszítettük el, mint a már említett Vuk, Szaffi, Lúdas Matyi, A nagy ho-ho-ho-horgász, Pom-pom, Gusztáv, Az erdő kapitánya, Vacak (A hetedik testvér) vagy A három nyúl.

A legendás rajzfilmes, figuratervező, grafikusmester és forgatókönyvíró pályafutásának relikviáit, figuraterveket, mesekönyveket, újságokat, magazinokat (a mester éveken keresztül dolgozott a Dörmögő Dömötörnek, képregényei pedig a Pajtásban jelentek meg), képeslapokat, bélyegeket, társasjátékokat, vázlatokat, fotókat és rajzokat, színházi díszletek terveit tekinthetjük meg azon a tárlaton, augusztus 22-ig látogatható az Aranytíz Művelődési Központban.

Az Aranytíznek filmes tárlata is van. Tolnay Klári emléke előtt tisztelegve a kultúrház 2008. októberében a legendás színésznőről nevezte el színháztermét, és annak előterében kiállítás is nyílt a Katyi és A nagymama sztárjának tiszteletére.

Emlékezésképpen jöjjön Gombóc Artúr híres afrikai utazása:

“Te vagy-e Lúdas Matyi, és ha nem, mered-e tagadni?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik