Kultúra

Statiszta mentette meg a Salt forgatását

A stábnak fogalma sem volt, hogy kéne leforgatni a jelenetet, amelyben az elfogott CIA-ügynököt a két Korea határán észak-koreai kémekre cserélik.

A felépített díszletben bizonytalankodó stábot végül egy koreai származású, Amerikában élő színészaspiráns segítette ki: kiderült, hogy a statiszta egykor a két Koreát elválasztó határon szolgált határőrként – és néhányszor tanúja is volt fogolycserének. Először csupán a szabályos koreai katonai menetlépést mutatta meg a színészeknek, azután a rendező rábízta, hogy ő kiáltsa a parancsszavakat, végül az egész jelenet koreografálását átvette.

A “szakértő” utólag azt is elárulta, hogy az apja – bár egy halászhajón dolgozott – harminc éven át állt a CIA alkalmazásában. “A vége az lett, hogy sikerült egy teljesen reális jelenetet felvennünk. Engem is meglepett, hogy ekkora mázlink volt: az illetőnek pedig úgy háláltam meg a munkáját, hogy a stáblistán színészként és szakértőként is feltüntettük a nevét. Angelina Jolie meg egy láda nagyon jó whiskyt vett neki: ő is hálás volt a váratlan segítségért” – mesélte újságíróknak a Salt ügynök rendezője, Phillip Noyce.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik