Kultúra

Egy fesztivál a fenntarthatóságról

Európai uniós pályázati forrásból, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg Sarud a Tó-vidék Fesztivált 2010. augusztus 13 és 15 között a sarudi strandon.

A cél: felhívni a lakosság és a Tisza-tó környékén nyaralók figyelmét a vidéki életmód fenntarthatóságának jelentőségére.

A fesztiválon a környezetbarát megoldások bemutatása, a témába vágó előadások mellett a vendégek hasznos információkhoz juthatnak mindennapi életük fenntarthatóságára vonatkozóan. 25 szakmai és civil szervezet programjain, interaktív foglalkozásain ismerkedhetnek meg a vidéki életmód fenntarthatóságának fortélyaival. Az eseményhez kapcsolódóan elkészült a Tisza-tó Zöld Térképének online és nyomtatott változata is.

A fesztivál fontos eleme a Tisza-tó értékeit, a helyi közösségek fontosságát bemutató „Tó-vidék tekergő” kerékpáros kalandtúra a tó körül, valamint az „Aquavity” kincskereső csónakos kalandtúra. A Tó-vidék Fesztiválon helyi termelők és környékbeli kézművesek termékeiből találnak széles kínálatot a látogatók. A háromnapos esemény hangulatát számos ismert hazai együttes és fellépő gazdagítja.

A sarudi fesztivál a környezettudatosságot hirdető és családi, illetve gasztronómiai programokon túl széles zenei kínálattal várja az érdeklődőket. Fellép többek közt az Irigy Hónaljmirigy, Kovács Kati és a Kerekes Band Sebő Ferenccel, de lesz néptáncelőadás és bemutatkozik több színházi csoport is.

Ajánlott link:
A Tó-vidék Fesztivál weboldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik