Kultúra

Fekete Zaj Mátrafüreden

A nagyszabású fesztiválok mellett egyre nagyobb az igény a kisebb, meghittebb hangulatú rendezvényekre. Ilyen az augusztus 5-től 7-ig tartó Fekete Zaj is.

A tavaly debütált buli főként a sötétebb hangulatú rock és metálzene rajongóinak szól, de az elmúlt évben itt tartotta például egyetlen fesztiválfellépését a VHK is, a műfaji korlátok tehát egyáltalán nem merevek. Az idei rendezvényre külföldről olyan fellépők érkeznek, mint a Faith and the Muse, a Last Days of Jesus vagy a Zippo, míg itthonról többek között a Turbo, a Pozvakowski és a Haw fellépését lehet várni.

A zene mellett a fesztivál fő vonzerejét a környezet adja: az ország legmagasabban fekvő tava, a Mátrafüred melletti Sástó körül számos kitűnő programlehetőség adódik. A látogatók a kirándulástól a csónakázáson és a horgászáson keresztül a paintballig számos időtöltést kipróbálhatnak, felkereshetik például a nyári bobpályát is.

A fesztiválra napijegy 3500, bérlet 7500 forintos áron váltható. A helyszínen a sátrazás ingyenes, a faházas és panziós szállás ára 1500 Ft/fő/éj.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik