Kultúra

Bárki dolgozhat Ridley Scott-tal

A legnagyobb esélye persze azoknak van, akik július 24-én, szombaton készítettek magukról egy személyes videót.

A Youtube és partnerei eddig még soha nem látott kísérletbe kezdtek, melyben gyakorlatilag bárki részt vehetett, aki július 24-én, szombaton feltöltött magáról a megsztóra egy személyes videót. A portál Ridley Scott producerrel és Kevin McDonald rendezővel egy nagyszabású filmkísérleten dolgozik együtt: a Life in a Day (A Föld egy napban) elnevezésű projekten.

Az alkotók 6 milliárd ember nézőpontjával szeretnének megismerkedni és ezekből készítenek a kísérleti filmet. A kedvcsináláshoz azt is elmondták, hogy aki kamerát ragad július 24-én, az az alkotókkal együtt írhatja majd a filmtörténelmet. Scott és McDonald filmje a 2011-es Sundance fesztiválra készül, az a néhány szerencsés pedig, akit a két filmes kiválogat, a film premierjére is kiutazhat.

A Life in a Dayhez készülő kis videókhoz az alkotók nem adtak meg túl sok szabályt: nem lehet bennük reklám, vagy jogvédett tartalom, a legfontosabb követelmény pedig az volt, hogy július 24-én készüljön, noha az nem derült ki, hogy ezt pontosan hogy tudják majd ellenőrizni.

Videófelhívás a Life in a Day projektre:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik