Kultúra

Egyházzene és historikus előadók a Völgyben

Július 23-án kezdődnek a Művészetek Völgye programjai. A Fidelio.hu összegyűjtötte a legérdekesebbnek ígérkező, klasszikus zenei programokat.

A kapolcsi katolikus templomban mindjárt a fesztivál második napján (24. szombat 18:00) kiválónak ígérkező koncertet rendeznek: a Klembala Géza vezette Cantus Corvinus Énekegyüttes Monteverdi Sestina: A szerelemes könnyei kedvese sírjánál című madrigálciklusát szólaltatja meg.

A vasárnapi 14 órai szentmisén és a szertartást követően a Pesti Ferencesek GRECCIO kamarakórusa énekel Kecskés Mónika vezetésével. Július 27-én kedden délután ugyanitt az Aura Musicale ad hangversenyt Baráth Emőke szopránénekesnő közreműködésével Purcell, Händel és Bach műveiből. Augusztus eljesén délután a Liszt Akadémia egyházzene szakos hallgatóiból 2004-ben alakult Stella Énekegyüttes lép fel barokk egyházzenei műsorral a kapolcsi templomban.

Vigántpetenden a katolikus templomban július 29-én a Voces Aequales Énekegyüttes ad elő reneszánsz műveket, másnap pedig Seleljo Erzsébet KLASSZ-ösztöndíjas fiatal tehetség szaxofon-szólókoncertje lesz.

Taliándörögdön július 26-án a Corvina Consort Genfi-zsoltár feldolgozásokat énekel, 28-án pedig Róbert György és Szabó István blokflöte-lant koncertjére kerül sor.

A monostorapáti templom a fesztivál elején nem egyházzenének, hanem az ÜtösVölgynek ad otthont. Július 25-étől az Amadinda ütőegyüttes várja a gyanútlan látogatókat. Július 30-án este az Új Liszt Ferenc Kamarakórus, a Zeneakadémia énekkara XX. századi magyar szerzők művein alapuló műsorával vezet vissza az egyházzene világába.

Legfeljebb stilizált egyházzene, és historikus helyett legföljebb historizáló, mégis idekívánkozik, hogy Pulán július 25-én vasárnap este kilenctől a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar Orff Carmina Buranaját adja elő Somogyi-Tóth Dániel vezényletével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik