Kultúra

Újrakezdők – Szerelmes szingli szittert keres [filmpremier]

Lehet-e jövője egy a negyvenes anyuka (Catherine Zeta-Jones) és a huszonéves bébiszitter srác kapcsolatának?

A kertvárosi mintaanya, Sandy (Zeta-Jones) megtudja, hogy férje ocsmányul megcsalta. Abban a pillanatban összepakol és két gyerekével New Yorkba költözik. A szociológiát végzett Aram (Justin Bartha) nemrég vált el a francia lánytól, akiről kiderül, hogy csak a zöld kártyáért ment hozzá. Átmenetileg egy kávézóban dolgozik, és itt találkozik először a két átvert lélek. A nő hamarosan felbérli a fiút, hogy vigyázzon a kölykökre, aztán a közösen töltött minőségi idő miatt egyre többet vannak együtt. Belép a romantika, majd a kétely, végül győz a papírforma.

Bart Freundlich (Házasság a négyzeten, Kaliforgia, mellesleg Julianne Moore férje) filmje egy velős, kicsit elnagyolt nyitány után egy jó humorú, üde hangulatú, pozitív történetet kanyarintott arról a problémáról, hogy a nagy korkülönbség akadálya-e egy párkapcsolatnak vagy sem. A hangsúly az emberi léptéken van, ez hatja át a film egészét. Például a gyerekek itt nem a díszlet részei, hanem szókimondó és színes egyéniségek, és találó a családi kapcsolat-ábrázolás a fiú szüleinél is. Az Aramot alakító Justin Bartha (A nemzet aranya, Anyám nyakán) annyira megnyerő és kedves a szerepben, amilyet csak álmodni lehet, már ha valaki nem a csúnya rosszfiúkra bukik. Zeta-Jones meg bombázó, de hát mi más is lenne? Minden reggel Michael Douglas mellől száll ki az ágyból.

The Rebound – színes, amerikai romantikus vígjáték. 2009. Írta és rendezte: Bart Freundlich. Szereplők: Catherine Zeta-Jones (Sandy), Justin Bartha (Aram Finkelstein), Saidah Arrika Ekulona (Lateefah), Tom Riis Farrell (Terrence), Art Garfunkel (Harry), Joanna Gleason (Roberta). 97 perc. Forgalmazó: Budapest Film.

Hazai bemutató: július 22.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik