Kultúra

Horrorfilmre készül Radcliffe

A The Woman in Black című kísértethistória Susan Hill 1983-as bestsellerén alapul.

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője a 3D-ben készülő filmben egy fiatal jogászt fog játszani, akit cége egy kisvárosba küld, hogy vegyen részt egy magányos özvegyasszony temetésén. Az ifjú a papírmunka miatt az elhunyt világtól elzárt udvarházát is felkeresi, amelyet hamarosan megmagyarázhatatlan zajok, nyugtalanító események dúlnak fel, és kísérteni kezdi a korábban a temetésen látott “asszony feketében”…

A filmváltozat forgatókönyvét a HA/VER scriptjét is jegyző Jane Goldman írta, a rendezést pedig a két évvel ezelőtt kedvező kritikai fogadtatásban részesült thriller, az Eden Lake direktora, James Watkins vállalta magára. “Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy részt vehetek a produkcióban. Jane Goldman nagyon jól megírt forgatókönyvet tett le az asztalra, amely egyszerre érzékeny és félelmetes” – nyilatkozta Daniel Radcliffe a projektről.

The Woman in Black című regényből készült már színpadi verzió is (amely több mint húsz éve nagy sikerrel fut a londoni West Enden), és tévéfilmet is forgattak már a könyvből: az 1989-es produkciónak az az Adrian Rawlins volt a főszereplője, aki a Harry Potter-filmekben Radcliffe karakterének apját, James Pottert alakítja.

Mint arról korábban beszámoltunk, az utolsó két Potter-film, a Harry Potter és a halál ereklyéi I-II. forgatásának lezárulta után Daniel Radcliffe már egy háborús mozira is leszerződött: a Nyugaton a helyzet változatlan legújabb adaptációjának főszereplője lesz. A The Woman in Black forgatása ősszel kezdődik, a bemutató 2011-ben várható, míg a Halál ereklyéit idén novemberben (1. rész), illetve 2011. júliusában (2. rész) mutatják be a mozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik