Kultúra

Kéjjel-nappal [filmpremier]

Látványos akciójelenetek, nyolcvanas éveket idéző forgatókönyv, egysíkú figurák. Tom Cruise és Cameron Diaz párosa James Mangold akció-vígjátékában.

Nincs könnyű dolga a húga esküvőjére tartó June-nak (Cameron Diaz): a repülőtéren kétszer is belebotlik ugyanabba a helyes pasiba (Tom Cruise), aki, míg a nő a repülőn az orrát púderezi, gyorsan likvidálja a teljes személyzetet és utasállományt. Hogy June nem akad ki, az csak annak köszönhető, hogy a férfi bedrogozza. Tessék? Hát igen, Cameron Diaz gyakorta nincs teljesen magánál, vagy elkábítva hurcolásszák, vagy igazságszérumtól vigyorog, vagy fejhangon visítva áll a golyók záporában. Na de ne szaladjunk ennyire előre.

Tehát adott egy rejtélyes férfi, aki újra és újra felbukkan, és az FBI üldözi, mert van nála egy világmegváltó találmány, egy kis elem formájában. Látványelemből van bőven: hatalmas autós-motoros üldözések, éttermi emberrablás, lövöldözés a rakparton, helikopteres utazás az édenbe, vonatozás a behavazott Ausztriában, és még egy spanyol bikafuttatás is belefért a költségvetésbe. A nőről meg annyit tudunk, hogy van egy gyönyörű GTO-ja, és hogy tetszik neki a pasi, aki lehet, hogy őrült. Persze az igazi hunyó az FBI-nál van.

A film legnagyobb baja, hogy a szerepeket harmatgyengén írták meg, és az első félóra dögunalom, tele klisékkel, és alapvető hibákkal. Milyen repülőjárat az, amin 8 utas utazik? Miért kell a nőt negyedóránként elkábítani? És 2010-ben hogy lehet még mindig olyan lövöldözős jelenet, amelyben egy nő körbe-körbe forogva sikít, és nem lövik le? Legalább a díszlet jó.

Knight and Day – szinkronizált, amerikai akció-vígjáték, 2010. Rendezte: James Mangold. Szereplők: Cameron Diaz (June Evans), Tom Cruise (Roy Miller), Peter Sarsgaard (Fitzgerald), Jordi Mollá (Antonio), Maggie Grace (April), Marc Blucas (Rodney), Paul Dano (Simon Feck), Viola Davis (George). 110 perc. Forgalmazó: Intercom.

Hazai bemutató: Július 15.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik