Kultúra

New Yorkban a Vakondok

A Vakondok című magyar dokumentumfilmet beválasztották a világ egyik legnagyobb nemzetközi független filmes fesztiváljának versenyprogramjába.

A Csépai Gábor és Matusik Szilárd által készített Vakondokot július 23-án vetítik a manhattani City Cinemas Village East-ben. A New York International Independent Film and Video Festival-t (NYIIFVF) 1993 óta évente két alkalommal rendezik meg, New Yorkban és Los Angelesben. Az idei New York-i rendezvény július 22-től 29-ig tart.

A tavaly készült Vakondok egy szubjektív, naplószerű mozgóképes dokumentáció Budapest független szubkultúráiról. A film az alkotók saját pénzén készült, kis költségvetéssel. A forgatás egy év alatt zajlott le, a stáb és a résztvevők szabadidejében. A kísérletezések nyomán animációs elemek, digitális rajzok, valamint videó- és hangeffektusok kerültek a filmbe. A zenéket saját és más mai magyar alternatív formációk munkáiból válogatták.

Az elmúlt években ezen a fesztiválon tűntek fel többek között Andy Garcia, Ewan McGregor, Cameron Diaz, Christopher Walken, Daryl Hannah, George Clooney, Jennifer Aniston, Willem Dafoe filmjei. A fesztivált a “független filmek hangjának” tartják, erős médiafigyelem követi és a vetítéseken minden számottevő amerikai film- és televízió közeli cég képviselteti magát.

Ajánljuk a film előzetesét:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik