Kultúra

Shrek a vége, fuss el véle [filmpremier]

Hihetetlen, de a sorozat negyedik része legalább olyan jó, mint az első! Július 8-től a mozikban!

A Shrek család immár kiegészült három ogrebabával, teljes a harmónia. Egy darabig. Mert minden nap ugyanúgy, büfiztetéssel és a turistáknak való integetéssel telik, és a srácok első születésnapján Shreknél betelik a pohár. Mit nem adna érte, ha visszakaphatná régi ogre életét, amikor felhőtlenül bömbölhetett, dagonyázhatott és nem kellett vasvillákra autogramot osztogatnia. Szereti ő a családját, csak szeretne legalább egyetlenegy napot, amikor minden újra a régi.

Ebben a helyzetben lép közbe az új mesehős, a kis rőthajú manó, Rumpelstiltskin aki majdnem átvette az uralmat Túl az Óperencián birodalomban, valaki azonban keresztülhúzta számításait. Shrek volt az, amikor megmentette Fionát. Ám most itt a bosszú pillanata, a manó fondorlatosan csőbe húzza a kiakadt ogrét: egy napra visszakapja régi életét, ám ennek nagy ára van. Amint Shrek aláírja a szerződést, azonnal egy párhuzamos, erősen lepusztult világegyetemben találja magát, ahol gyorsan kiderül, hogy nem ismerkedett meg Szamárral, Fionával, és ki kell derítenie, mi történt.

Izgalmas helyzetektől, remekül kidolgozott új figuráktól és rengeteg duplafenekű poéntól duzzad a Shrek negyedik része. Mit tennénk, ha holnap egy teljesen másik világban ébrednénk fel? Ezzel a metafizikai problémával jól eljátszanak, így lesz Fionából hős amazon, Kandúrból elhízott szobacica, az új csodafegyver egy fuvola, és így lesz az ogréknak földalatti mozgalma, akik a Stiltskin vezette boszorkányok ellen küzdenek. És így jutnak el a konklúzióig: nagyon fontos megbecsülni azt, amink van, mert lehet, hogy holnapra szertefoszlik, mintha soha nem lett volna.

Shrek Forever After – 3D-s, szinkronizált, amerikai animáció, 2010. Rendezte: Mike Mitchell. Szinkronhangok: Gesztesi Károly (Shrek), Kerekes József (Szamár), Für Anikó (Fiona hercegnő), Crespo Rodrigo (Csizmás Kandúr). 93 perc. Forgalmazó: UIP Duna Film.

Hazai bemutató: július 8.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik